dimarts, 27 de setembre del 2016

A l'Aragüells, celebrant el darrer tres mil de l'Aleix

Cap de setmana del 24 i 25 de setembre. El dissabte per la tarda i vespre, uns quants cotxes van arribant fins al refugi de Pescadores del Puente de Coronas, a la vall de Vallibierna, a la vora de Benasc. Es va ocupant el refugi i també uns quants ocupen els voltants, per bivaquejar. Vi, sidra i rom cremat acompanyen la vetllada, que s'acaba aviat:






L'endemà, poc després de les 7.00 h. del matí i rebre el darrer cotxe, 27 persones inicien l'ascensió cap al pic d'Aragüells. Tot i que la previsió meteorològica no és gaire bona, ningú dubta i comença a pujar caminant. L'objectiu és ben bonic: acompanyar a l'Aleix en el que és la celebració de que ha pujat tots els tres mils dels Pirineus, amb la bonica història de l'entrega del piolet d'en Juli Soler i Santaló, per part del darrer dipositari, el Xavi, cap a l'Aleix.
Aquí podem veure uns quants dels participants a l'ibonet de Coronas, ja amb el cim de l'Aragüells al fons:

Ja més propers al cim, al primer Ibón de Coronas, quasi a 2.600 metres d'alçada:

Els primers arriben al cim, amb vistes cap a l'Aneto, abans de les 11.00 h. del matí:

L'Aleix ha de ser l'últim en arribar, perquè tothom es pugui preparar per fer el passadís de rebuda:

El Xavi ja l'espera amb el piolet a la mà. És un piolet que sembla que va pertànyer a un dels pioners de l'alpinisme català, en Juli Soler i Santaló. Tots els socis del Centre Excursionista de Lleida que acaben els tres mils dels Pirineus es converteixen en depositaris de l'esmentat piolet:

I aquí arriba l'Aleix al cim, per sota un passadís de bastons al final del quals l'esperen els depositaris precedents que han vingut a la sortida:


A partir d'aquí comencen els discursos:

i es fa l'entrega del piolet:

Si voleu veure millor el ritual,  us deixo uns quants vídeos gravats per l'altre Aleix:

-Arribada de l'Aleix al cim
-Parlament del Feliu
-Parlament del Miquel Àngel
-Parlament meu
-Parlament de l'Aleix

I aquí teniu la foto de grup, els 27 que van començar a caminar, tots i totes al cim:



La festa es va acabar amb un dinar de celebració a Cerler, on l'Aleix va rebre dos obsequis i ell ens va obsequiar amb una galeta artesana i una bossa gravada amb el nom de tots els tres mils.

2 comentaris: