dilluns, 25 de març del 2019

Pic de Tort

Encara que l'objectiu era una mica més ambiciós... la falta de neu ens va fer decidir a canviar l'objectiu de la sortida, podríem dir que en directe. Divendres 22 de març, quedem amb els Aleixos i anem a dormir a la presa de Sallente, a la Vall Fosca:




Dissabte, pocs minuts abans de les 7 del matí, comencem a caminar per la canal de Pigolo en direcció a l'estany Gento. Arribem a la via del carrilet i travessem els seus quatre túnels


abans d'arribar a l'estany Gento, en poc més d'una hora:

Passem per sota de les instal·lacions del telefèric i continuem en direcció al refugi Colomina. Quan arribem al desviament següent, cap a la dreta es va cap al refugi de Colomina i cap a l'esquerra el proper estany Tort.



Nosaltres seguim cap al Colomina. Però no cal fer-ho així. De la mateixa cruïlla, i seguint "recte" en la mateixa direcció d'on venim, s'observa alguna fita. Cal deixar els camins ben marcats i anar seguint pujant en certa direcció esquerra. Al cap d'uns 50 metres trobem ja un sender més ben marcat que ens porta a passar per sota de la paret del Roc de les Abelles. Passat aquest, el panorama se'ns obre una mica i en la següent foto s'observa el que és quasi el cim del Pic Tort:

Anem pujant i seguint fins a la colladeta que s'observa en la fotografia anterior, deixant a la nostra dreta l'estany Vidal.

Un cop a la colladeta, observem els estanys Vidals d'Amunt i girem cap a l'esquerra, i seguim per la carena:

fins al cim del Pic Tort, a 2.886 metres d'alçada. Les vistes són espectaculars. Cap al sud, la Vall Fosca. A l'esquerra, el Montsent i el Tuc de la Cometa:

Cap al sudoest, la zona del coll de Font Subirana i el port de Rus:

Cap a l'oest, primer el Mariolo i més al fons les Maladetes:

Cap al nord, la propera collada de Carboneres, el pic de Mar i el Peguera:


Cap a l'est, la zona del Saburó, Mainera, Pala Pedregosa i Montorroio:

Foto de cim:

Un dia magnífic, malgrat que jo arrossegava un constipat considerable. Els joves no en tenien prou i van apropar-se al pic de Vidals, que jo ja tenia fet de fa uns quants anys...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada