dimecres, 11 de gener del 2017

Forat de l'Obaga de Massana

Divendres, 30 de desembre: Al mig de les vacances d'hivern, i per intentar trobar i veure una mica el Sol, programem una sortida fent una excursió a una cova: l'amagat Forat de l'Obaga de Massana. Es troba a la carretera del Doll, passat Camarasa i  en direcció cap a la Baronia de Sant Oïsme.
El camí no és fàcil de trobar. Així que millor agafar el trac del gps que podeu descarregar-vos aquí, tenint en compte que en el track fan una ruta circular. Si voleu anar i tornar en el mateix lloc, cal passar el punt d'inici aproximadament un quilòmetre i començar a caminar un cop el track deixa la carretera asfaltada. Comencem a caminar per un sender que va a parar a una pista, on ens posem a mirar el Sol:





Quan la pista es disposa a creuar un barranc, l'hem de deixar i anar uns metres enrere pel llit del barranc, fins trobar rastres de senda i alguna fita que pugen pel cantó contrari:


Anant seguint el track, arribarem al forat al terra que és l'entrada a la cova. Cal desgrimpar una mica per entrar a la sala:

La cova no és molt gran, 79 metres de fondària, però la curiositat és que té un recorregut ascendent per l'interior de la muntanya:

Hi trobem un muricec, estalactites, estalagmites i, com no, molta foscor:


L'Aleix ens fa la foto de grup al fons de la cova:

I ens n'anem a dinar a l'exterior, a un punt on hi toca el Sol i podem recollir-ne per tornar a la plana boirosa:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada