dilluns, 4 de juny del 2018

Pics del Muntanyó i Picardes

Dissabte 26 de maig ens trobem a Tremp amb en Josep B. Amb l'Aleix Paraguaio i jo mateix hem sortit de Lleida. Anem fins a Espot i el principi del camí que va cap al refugi Josep M. Blanc, que surt de la carretera que va cap a les pistes d'Espot-esquí. Allí ens preparem i comença a ploure. Estem sorpresos, doncs per al matí, la previsió era bona... Esperem una estona i quan para, comencem a caminar cap al refugi esmentat.




Al principi el camí és ample, però aviat es va estrenyent i es converteix en un sender que puja per la vall de Peguera, per un indret molt boscós i molt bonic. A la foto següent, mirant enrere, el poble d'Espot:

Es travessa dues vegades el riu per ponts de fusta i arribem també a aquestes espectaculars restes d'allau:
Parem a dinar. Bé, no del tot, perquè el Paraguaio se l'ha deixat, fent honor a l'origen del seu sobrenom.
Continuem pujant i desemboquem a la pista que ve del prat de Pierrot i per on pugen els taxis del Parc Nacional, just a la vora de l'estany de Lladres:
A partir d'aquí, doncs, seguim per la pista, que puja, a bocins, de manera considerable. Si ens girem, veiem els estanys de Trescuro, per on no hem passat:
 Arribem a la presa de l'estany Tort,
i ja aviat, al refugi Josep M. Blanc, després de 2 hores i 20 minuts de caminada. Està a 2.350 m. d'alçada. Aquest cap de setmana està guardat i passem la tarda allà dins, de manera molt agradable:

L'endemà, no massa de bon matí, ens disposem a començar a caminar a les 7.15 h.:
Voregem per la seua dreta orogràfica el gran estany Negre de Peguera, guanyant alçada i dirigint-nos cap a la valleta que s'obre abans del pic de Muntanyó. La neu, poc present abans del refugi, és ja contínua avui i no veiem gaires fites. Anem avançant i tenim aquesta espectaulcar vista de l'estany Negre:
Abans d'entrar a la valleta que porta al coll inferior de Muntanyó, tenim aquesta vista del nostre primer objectiu:
Arribem així al coll inferior de Muntanyó, a 2.625 metres d'alçada, i des d'on s'observa la part superior de les pistes d'Espot-esquí. Allà, girant cap a la creta, observem ja el coll superior de Muntanyó, a 2.740 m.:
Des del coll superior, a l'esquerra, ens queda el cim que després anirem, el pic de Picardes:
Però nosaltres girem a la dreta i resseguim la carena, generalment pel cantó de la vall de Muntanyó (esquerra) fins al pic del Muntanyó, a 2.779 m.:
Tornem enrere i fem un flanqueig per sota del coll superior de Muntanyó en direcció al pic de Picardes:
 Foto de cim al pic de Picardes, a 2.801 m.:
Tornem al coll superior del Muntanyó, al inferior, al refugi i altre cop al cotxe. La previsió, que per diumenge al matí era molt bona no ha estat així, però ens ha deixat fer el que teníem previst.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada