dilluns, 29 d’octubre del 2018

amb el Ferran dalt del Teide

Entre els dies 7 i 11 de setembre marxem amb el Ferran a la illa de Tenerife. El diumenge 9, a les 3 de la tarda, tenim hora per pujar al cim del Teide, després d'haver demanat permís al juny i no haver pogut escollir l'hora. Tenim ja bitllet per pujar al telefèric. Així, al matí agafem el cotxe de lloguer a Puerto de la Cruz, on ens allotgem i anem fins a l'aparcament al peu del telefèric, ja a 2.300 metres d'alçada, on ja es veuen les pilones dels dos telefèrics que no paren de fer viatges amunt i avall:





Al bar del telefèric ens trobem a una companya de la Universitat, la Xus, tota una sorpresa. Preguntem al telefèric si podem pujar abans de l'hora prevista i ens diuen que sí. Penso que estarà bé descansar una mica a l'estació superior per afavorir l'aclimatació. Així que pugem al telefèric:

i en menys de 10 minuts passem de 2.300 metres d'alçada a més de 3.500. Jo surto ja amb una mica de mal de cap. El Ferran diu que es troba bé. Parem a menjar-nos el picnic i procuro que anem bevent molta aigua. Després d'una estona, me'n vaig a preguntar al forestal que vigila l'entrada al sender que porta al cim si també podem avançar la pujada. Una altra sorpresa, ens deixa passar una hora abans de l'hora prevista. Ens diu que amb el nen comptem entre una hora i una hora i quart de pujada, i que anem a poc a poc.
Comencem a caminar per un camí empedrat, ja amb vistes del cim:

Anem pujant poc a poc i parant cada dos per tres


I tot i així, en 50 minuts, arribem al cràter:
 i al cim:

 El Ferran ha fet el seu primer tres mil, el Teide, de 3718 metres d'alçada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada