dilluns, 24 de setembre del 2018

Pic de Morrano

Amb la nova descoberta muntanyenca de la Núria, anem el cap de setmana de l'1 i 2 de setembre a Senterada. El dia 2, més o menys de matí, anem fins a Boí i agafem un taxi del Parc, psst..., per anar fins al planell d'Aigüestortes i allí començar la nostra ascensió cap al pic de Morrano per la vall que porta el seu nom. No en tinc descripció i només un track que arriba fins al seu coll. Aviat descobrirem per què:




Avancem uns pocs minuts per l'esmentat planell i aviat trobem un pal indicador cap a la dreta que indica Morrano 2 hores. Encara ara no sabem a què es referien aquestes dues hores. Però vaja, caminem per sobre de la passarela de fusta i trobem un nou indicador de Morrano. Seguim ja per sender amb algunes estaques de fusta. Aviat el camí comença a redreçar-se, però segueix ben indicat:

Anem guanyant alçada i anem perdent sender... el camí es desdibuixa i anem trobant algunes fites.

Anem tirant de track ja fora de tot senyal de camí i arribem així a l'estany de la Ribera, a. 2350 metres d'alçada, i ja es veu al fons el coll de Morrano:

Si fins ara el lloc per on transitar era més o menys agradable, ara ens espera aquest pedregal, que ens fa entendre perquè aquesta vall és tan i tan solitària:


Anem progressant per blocs

i arribem al coll suant de valent, a 2.633 metres d'alçada:

Girem a la dreta i seguim progressant per un terreny una mica més agradable i arribem així al cim, a 2.813 metres, amb molt bones vistes cap a tot arreu:




Fem foto de cim abans de tornar a baixar pel mateix camí per culminar una gran jornada muntanyenca:

Aquí teniu el track fins al cim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada