dissabte, 29 de desembre del 2018

Pic de Gallinero, per Arasán

El divendres, 21 de desembre, i de manera preventiva per fer baixar els torrons, quedem amb l'Aleix, la Neus i la Núria per anar a la muntanya (el Josep ha estat baixa d'última hora per lesió). Ens n'anem fins a Castejón de Sos. Poc després de la població, i en direcció cap al Pont de Suert, hi ha un desviament cap a l'esquerra que indica la població de Liri. L'agafem i abans d'arribar a Liri, hi ha un desviament, ara cap a la dreta, cap a la petita població d'Arasán. Anem cap allà i una mica abans d'arribar al poble, a l'esquerra, hi ha una pista cap a Piedras Blancas. La pista no està asfaltada, però està en bon estat. És la pista que utilitzen molts parapents per arribar al punt d'enlairament. No la podem seguir del tot, uns 10 quilòmetres, perquè el gel ens ho impedeix. Fem quasi 7 quilòmetres i allí parem la furgoneta:






Comencem a caminar seguint la pista amb un dia magnífic, ja veient el cim traient el cap al mig de la foto:

El dia ens regala aquesta sortida del Sol:

La pista arriba a Piedras Blancas, on hi ha aquest refugi inacabat:

El cim es veu clarament des d'allà també.Ens hem desviat uns metres de la pista principal per arribar al refugi, on hi arriba una altra pista.
La seguim una bona estona fins un punt on s'acaba i sembla un punt d'enlairament dels parapents. Allí comencem a pujar cap amunt sense cap traça.
Travessem una altra pista, que serà per la qual baixarem, i que és la que hem deixat abans d'arribar al refugi. La pujada és monòtona i cadascú puja per on vol i pot:


La recompensa en arribar al cim, a 2.728 metres d'alçada, és espectacular. El dia és fantàstic i les vistes, impressionants. Al sud-est, la Tuca Urmella:
Cap al nord, les Maladetes:
Cap al nord-oest, Cerler i Benasc:
Cap a l'oest, el Posets:

Al sud-oest, el Cotiella:





Al sud, el Turbón des d'una perspectiva poc habitual:


I tornant cap al sud est, podeu arribar a veure Montserrat:

En definitiva, una pujada monòtona, però solitària (no tan concorreguda com pujar per l'estació d'esquí de Cerler), recompensada per unes vistes fantàstiques. Acabem amb la foto de cim:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada