dimecres, 1 de maig del 2019

Camporan

Portem un hivern de canvis freqüents d'objectius, i de pujar cims més modestos del que voldria. Què hi farem? Aquest cap de setmana no n'ha estat l'excepció i així, l'Aleix P., la Núria i jo mateix vam anar a dormir a Senterada. El diumenge 28 d'abril, ens dirigim de Senterada fins prop del poble de Cérvoles. En la pista que s'hi dirigeix, deixem el cotxe a la cruïlla anterior a arribar-hi, on hi ha indicacions del dolmen de la Cabaneta dels Moros. Aquí deixem el cotxe i comencem a caminar:





Bona part de la caminada es fa per pista. En aquest cas, doncs, deixem la pista que indica Cérvoles a l'esquerra i seguim per la dreta, cap a amunt. En pocs metres, la pista gira a la dreta, però n'hi ha un altra que segueix recte. Nosaltres seguim recte, tal com indica l'itinerari núm. 14 del llibre d'en Joan Ramon "Serra de Sant Gervàs i muntanyes veïnes". El panorama es va obrint cap a la conca de Tremp i el proper Codó de Sant Roc:

No hi ha gaires problemes d'orientació. Cal seguir la pista: amb la muntanya a la dreta: 

I anem deixant el poble de Cérvoles enrere:

Al cap d'uns minuts, trobem una pista a l'esquerra, amb un pal indicador que anuncia l'ermita de Sant Roc. Ens hi desviem:

Vora la borda de Sant Roc trobem una equa amb el seu poltre mandrós:

Deixant la borda a la dreta ens dirigim cap al cim arrodonit del Codó de Sant Roc, a 1.327 metres d'alçada:

Amb bonica perspectiva cap a quasi tot arreu. Cap al nordest:

Cap al sudest:

I cap a l'oest, cap on anirem:

Tirem enrere i retornem a la pista d'on veníem, per seguir el mateix sentit. Al cap de poc arribem al dolmen de la Cabaneta dels Moros, una mica caigut:

Seguim una bona estona per la pista, i en un marcat revolt a la dreta, nosaltres seguim recte. Al cap d'uns 15 minuts arribem a veure un dipòsit d'aigua a mà dreta, i un indicador del Camporan. És el moment de deixar la pista i pujar, amb rastres de camí, cap a la visible carena de l'esquenall del Turó de la Capsera. La pujada és considerable, i és la primera forta del dia. Per sort, no dura massa i arribem a la carena esmentada.

 Hem de girar a l'esquerra i resseguir la carena en direcció sudoest fins a una petita punta on un cartell indica que estem al Camporan, encara que és la punta Nord:

Seguim en la mateixa direcció cap a un cim lleugerament superior i més gran, fins al Camporan Sud o el Cap de l'Estall, a 1.709 metres d'alçada. Molt bones vistes, cap a Sant Gervàs en primer terme i les Maladetes al fons:

Cap a la Vall de Manyanet i la Vall Fosca:


Cap a l'est, el Cadí i el Pedraforca:

 Cap al sud, la conca de Tremp i el Montsec:

Foto de cim:
abans de tornar pel mateix camí cap a Cérvoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada