dijous, 13 de juny del 2019

Roca Roja de Benavent

Aquesta temporada de muntanya hivernal que aquest cap de setmana volia tancar ha estat ben estranya. De fet, les botes de ple hivern no me les he arribat a posar. Així, aquest cap de setmana ha tingut un altre canvi. El dissabte, 8 de juny, marxem amb la Núria fins a Senterada, amb l'objectiu de pujar, l'endemà, al pic de Sobremonestero, per l'estany Gento. Però dos xàfecs considerables d'aigua de bon matí, unit a una nuvolada que ho tapava tot, ens va fer desistir. Hi havia previst mal temps a partir del migdia, però no tant d'hora.
La Núria busca alternatives i proposa la Roca Roja de Benavent, vora el coll de Comiols. Cap allí anem. El temps ha millorat sensiblement, i aparquem el cotxe a l'entrada del poble de Benavent de la Conca:




Just a l'entrada del poble hi ha un aparcament generós amb font i taules per a picnic. Estem poc per sota dels 1.000 metres d'alçada. Passa un quart de les dotze del matí quan pugem fins la part superior del poble, i del cantó d'una granja, hi ha un indicador del Grau Curt. Seguim aquest bonic camí:

que va pujant i baixant de manera moderada fins que s'atansa fins a dos metres de la carretera (opció de començar l'excursió aquí) i un altre indicador assenyala el principi de la pujada. El final del grau, sense cap dificultat, ens deixa dalt de l'ampla carena. Si ens girem a la dreta, es veuen unes antenes properes al coll de Comiols:

Però nosaltres girem a l'esquerra i seguim una pista:

Es pot arribar al cim seguint la pista o bé desviar-se quan un vol, doncs si el dia és clar, l'antena ens indica clarament on està el cim.

Al cap d'una hora arribem al cim de la Roca Roja de Benavent, a 1.265 metres d'alçada, amb bones vistes cap al Montsec:

cap a la Noguera i Montserrat:

i cap a la conca de Tremps i els Pirineus:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada