dimecres, 13 de juliol del 2016

Del pic de les Capceres de l'estany Roi al Fenerui, per la vall de Llubriqueto

Ens trobem a Viu de Llevata, el dissabte, 2 de juliol, la meua família i la de l'Edu i la Zaida. Vénen també els dos Joseps. L'endemà volem anar a la vall de Llubriqueto. L'Edu passa mala nit i al final no s'anima. El dissabte s'alça un dia radiant, i comencem a caminar ben d'hora ben d'hora per aprofitar l'ombra i la fresqueta.
El camí surt just després de que la carretera de la presa de Cavallers passi per sobre el riu, també just després de l'entrada al Parc Nacional i al campament de Toirigo.





Després d'uns breus minuts en direcció sud i pla, trobem el desviament que ens mena cap a Gèmena. A partir d'aquí guanyem 400 metres de desnivell amb un bon sender i una encara millor pujada, que no té treva en quasi cap moment.
Un cop al pla de la Cabana, la cosa se suavitza ostensiblement. Deixem a la dreta el camí i la palanca cap als estanys de Gèmena i seguim en direcció a l'estany Roi. A partir d'aquí, el camí no és tan clar, però es deixa seguir prou bé. En un moment donat, ens surt aquesta curiosa imatge:

Ens queda una estona més llarga de l'esperat fins arribar a l'estany Roi, a 2.304 metres d'alçada:

Voregem l'estany per la seua esquerra, tal com hi arribem, i anem seguint algunes fites que ens menen cap a la visible collada de Fenerui, ja a 2.495 metres d'alçada, i amb vistes també al segon estany, l'estany Roi de Dalt:

Un cop allí, girem cap a la dreta, nord, per encara els darrers metres fins al pic de les Capceres d'estany Roi, a 2583 metres d'alçada:


Retornem al coll, que té un cartell del Parc Nacional i encarem l'altre bocí de carena, sempre sense cap mena de dificultat, cap al pic de l'Estany Roi:

Les vistes són espectaculars. Aquí, la vall de Llubriqueto i, entre altres, la vall de Comalesbienes, amb la Punta Alta:

També bones vistes cap a la vall de Gèmena, amb la Punta Senyalada i el pic d'Abellers, a l'esquerra. I el Bessiberri Sud, Coma-lo-forno, Punta Passet i Punta Lequeutre, a la dreta:
 Imatge de cim al pic de l'Estany Roi, a 2.575 metres:
Seguim cap al sud i arribem així al pic de Fenerui, a 2.580 metres, en el qual jo ja hi havia estat.

En un dia magnífic, baixem sense camí cap a la vall, ja més avall de l'estany Roi, i retrobem el camí, un cop creuat el riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada